2

Na de operatie voelde ik me fantastisch, als een gezond persoon. Mijn familie kon het niet geloven dat de verandering zo snel plaatsvond. Mijn situatie werd met de dag beter. Ik voelde me een nieuw mens.

The TOPS System click to play video

De TOPS bij behandeling voor spinale stenose en verwante spinale aandoeningen

Rugpijn?

Uw conditie is mogelijk behandelbaar. Meer info »

Een arts zoeken

Zoek een arts om behandelingsopties te bespreken. Meer info »

advanced spinal fusion treatmentHet TOPS-systeem is een mechanisch implantaat dat verwijderd of gecomprimeerd bot- en zachte weefsel vervangt na een operatie voor spinale decompressie, dat ter behandeling van lumbale spinale stenose en/of spondylolisthesis wordt uitgevoerd. Het TOPS-systeem is ontworpen voor gebruik op lumbale segmenten op een enkelvoudig niveau tussen L3 tot en met L5. Deze segmenten worden het meest door spinale stenose getroffen. Het kan ook met een fusieprocedure voor aandoeningen op meervoudig niveau tussen L3 en S1 worden gecombineerd. Voor dergelijke patiënten dient het TOPS-systeem als een belangrijk overgangssegment tussen de stevige fixatie door fusie en ziektevrije wervelkolomsegmenten. De twee titanium eindplaten van TOPS behuizen een centraal kunstgewricht dat beweging in alle richtingen herstelt, zoals axiale rotatie, lateraal buigen, strekken en flexie. Hierdoor kunnen patiënten op niveau van de wervelkolom die eerder door lumbale spinale stenose werd getroffen, bukken, overeind komen en draaien. Het instrument wordt via een traditionele posterieure, chirurgische benadering geïmplanteerd om de door lubale spinale stenose getroffen wervels te stabiliseren en de lamina en facetgewrichten, die geheel of gedeeltelijk zijn verwijderd, te vervangen.

De chirurgische oplossing van TOPS voor spinale stenose bij werk - en spel

Het TOPS-systeem vervangt op effectieve wijze de anatomische structuren die gedurende de behandeling voor spinale decompressie van de wervels werden verwijderd. De interne metalen stoppers vervangen bijvoorbeeld de natuurlijke botelementen die tijdens axiaal draaien als stoppers dienen. Het harnas en de interne componenten nemen met hun capaciteit flexie te helpen regelen, de plaats in van het ligamentum supraspinale, ligementum interspinale en het ligamentum flavum. De interne metalen stoppers vervangen de natuurlijke botelementen die tijdens axiaal draaien als stoppers dienen. Net als instrumenten voor spinale fusie, wordt het TOPS-systeem met vier standaard polyaxiale pedikelschroeven aan de wervelkolom verankerd. De unieke gepatenteerde dwarsbalkconfiguratie van het TOPS-systeem oefent minder kracht uit op de schroeven dan de typerende fusie-implantaten op hun bevestigingsmiddelen uitoefenen. Praat, als u symptomen van spinale stenose hebt, met uw arts over al uw behandelingsopties en kijk of posterieure artroplastiek de juiste oplossing is voor u.

U verdient beter dan fusie

Vraag naar meer informatie