2

Drie dagen na de operatie, liep ik in het ziekenhuis, zonder hulp, de trappen op en af. I stond op en liep de lengte van de kamer. Ik kon het zelf niet geloven, maar ik had die soort mobiliteit. De pijn was verdwenen.

Ervaringen

Kijk hier wat mensen over TOPS hebben te zeggen »

Het TOPS-systeem - is dit buitengewone alternatief voor spinale stenose juist voor u?

Het TOPS-systeem is een dynamische, spinale prothese om na decompressiechirurgie, zonder fusie, het aangetaste vertebrale niveau te stabiliseren om pijn te verlichten dat van spinale stenose en/of degeneratieve spondylolisthesis voortkomt. Spinale stenose is een vernauwing van het wervelkanaal. Dit veroorzaakt een beknelling van het ruggenmerg en beknelde zenuwwortels die van de wervelkolom naar de benen lopen. Degeneratieve spondylolisthese verwijst naar een abnormale verschuiving van één ruggenwervel ten opzichte van een ander. Dit kan pijn in de onderrug en benen veroorzaken. Het TOPS-systeem is bestemd voor kanaalstenosis en spondylolisthese van L3 tot en met L5. Het TOPS-systeem kan samen met het Versalink-fixatiesysteem van Premia Spine worden gebruikt om aandoeningen aan de wervelkolom op meerdere niveaus te behandelen. Het Versalink-fixatiesysteem is bedoeld om patiënten te behandelen die op één of twee naastliggende niveaus, tussen L1 en S1, aan een aandoening aan de lumbale wervelkolom lijden die decompressie en stabilisatie middels fixatie vereist.

In de behandeling van spinale stenose meer flexibiliteit bieden

Pijnverlichting wordt meestal bereikt als de arts de botelementen verwijdert die op de zenuwen drukken. Bij voltooiing van de decompressie implanteert de chirurg het TOPS-systeem om de verwijderde skeletale structuren te vervangen en de wervelkolom te stabiliseren. Met het TOPS-systeem kunnen clinici, zonder zorgen dat er genoeg bot achterblijft zodat zich fusie kan voordoen, alle elementen verwijderen die op zenuwwortels drukken. In plaats van twee naastliggende wervels permanent te vergrendelen, laten clinici met behulp van het TOPS-implantaat de twee wervels continu normaal bewegen. Het TOPS-systeem maakt op operatief niveau volledige beweging mogelijk terwijl overmatige draaibewegingen en wendingen verboden zijn. Als resultaat verkrijgt men behoud van beweging, optimale decompressie, stabiliteit van de wervelkolom en pijnverlichting. Na de operatie ervaren patiënten typisch onmiddellijke pijnverlichting. De meeste patiënten staan de volgende dag alweer op hun benen en lopen zij rond terwijl zij verkondigen dat zij in jaren al niet meer zonder pijn zijn geweest. Als, met het TOPS-systeem, in de onderrug geen fusie plaatsvindt, zijn er enkele beperkingen op activiteiten. Volledig herstel verschilt van patiënt tot patiënt. U kunt echter in de meeste gevallen onmiddellijk voordeel en daarna progressieve verbeteringen verwachten als u een programma voor versterking en rehabilitatie ondergaat.

U verdient beter dan fusie

Vraag naar meer informatie